Uncategorized

Ett enklare liv

February 17, 2019

Våra liv idag är ett pussel. Vi ska få in lämningar på förskolan, möten på jobbet, träningen, fredagsmyset, kompisträffen och födelsedagskalasen.  Det krävs effektivitet och planering. Det är vår vardag.

Jag fyllde i ett formulär här om dagen med frågor relaterade till stress. Jag skulle bland annat svara på hur väl jag orkade med vardagliga sysslor och jag tänkte för mig själv att vardagliga sysslor idag handlar om ”multitasking” och att bocka av alla de punkter som finns på vår att göra lista. Det är listan som tydligt beskriver vad du som mamma, kompis, sambo eller medmänniska måste göra för att vara tillräcklig. Inte konstigt om vardagssysslorna känns betungande.

Är detta livet vi eftersträvar? Ett så fullspäckat vardagligt liv att att vi inte ens hinner stanna upp för att bara vara, vila och njuta av relationerna i våra liv. Ekorrhjulet går alltför snabbt och bara tanken av att det ska rulla på i detta tempo i år efter år gör mig trött. Inte konstigt att människor blir utmattade.

Känner ni er fast i ett ekorrhjul? Trivs ni kanske i ekorrhjulet? Vi är ju alla olika.

Jag tog förra året ett steg ifrån ekorrhjulet genom att försöka leva enklare. Jag säger nej tack oftare för att kunna säga ja tack till saker som ger mig ro och glädje. Vår familj är långt ifrån ett liv bortom ekorrhjulet men mitt, eller rättare sagt vårt mål är att ta oss dit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *